A tegnapi nap folyamán közúti balesethez, területtüzekhez és műszaki mentéshez riasztották megyénk tűzoltóit

2022. március 03. 09:39

Felborult egy autó tegnap kora délután Medgyesegyháza és Kétegyháza között, a 4434-es úton.

A gépjárművezetőt a mentőszolgálat kiemelte és megvizsgálta, majd súlyos sérülésekkel kórházba szállította. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították és kézi erővel kerekeire fordították. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

 

Egy vasúti szerelvény meghibásodott tegnap délelőtt Gyomaendrőd és Csárdaszállás közötti pálya szakaszon. A MÁV mentesítő szerelvényt küldött a helyszínre, ahol az utasok átszállásához nyújtottak segítséget a gyomaendrődi önkormányzati, valamint a mezőberényi hivatásos tűzoltók. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, a negyven utas a mentesítő járattal tovább közlekedhetett úti célja felé. 

Egy ház udvarának alsó kert részében csaptak fel a lángok tegnap délután Sarkadon, a Halász utcában. A nyolcvan négyzetméteren égő növényzetet a tulajdonos elkezdte oltani, majd a helyi önkéntes tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a lángolást, valamint beizzásokat megszüntették. A tűz következtében anyagi kár nem keletkezett, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy tavat szegélyező nádas gyulladt ki tegnap délután Békéscsabán, a Kereki út közelében. A több hektáron foltokban égő növényzetet a helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Növényi hulladék égett tegnap este Csanádapáca és Pusztaföldvár között, a 4453-as út közelében. A tereprendezésből visszamaradt húsz négyzetméteren égő növényzetet az orosházi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz külterületen semmit sem veszélyeztetett, anyagi kár nem keletkezett.