A tegnapi napon több tűzesethez és balesethez riasztották megyénk tűzoltóit

2022. január 13.

Egy kazánházban csaptak fel a lángok tegnap délután Csabacsűdön, a Bacsó Béla utcában. A tűz az épület többi részére nem terjedt át, a helyiségben lévő tárgyak károsodtak. A szarvasi hivatásos tűzoltók az épületet a közművekről leválasztották, majd két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése alternatív módon továbbra is biztosított. 

Egy lakatlan kis ház és a környezetében felhalmozott szemét égett tegnap délután Gyulán, a Csíkoséri soron. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzeset idején az épületben és környezetében senki sem tartózkodott, az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.  

 

Tegnap közölt események:

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről, majd felborult szerdára virradólag Murony közelében, a 47-es úton. Az autójával egyedül közlekedő gépjárművezető a balesetben nem sérült meg. A mezőberényi hivatásos tűzoltók a gépkocsi áramtalanítását helyzetéből adódóan nem tudták elvégezni, de a járművet átvizsgálták, üzemanyagfolyást nem tapasztaltak. Az autó elszállításáról a tulajdonos intézkedett. A gépkocsi forgalmi akadályt nem jelentett, a tűzoltók a területet átadták a rendőrség munkatársainak. 

Egy kisteherautó akadt el a hóban tegnap kora hajnalban Békéscsaba közelében a 44-es úton. A békéscsabai hivatásos tűzoltók kézi erővel a járművet visszatolták az útburkolatra, majd tovább közlekedhetett. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. Ezzel egy időben egy másik teherautó is lecsúszott az útburkolatról, ezúttal Murony közelében, a 47-es úton. Az útról letérő, majd oldalára boruló jármű sofőrje a balesetben nem szenvedett sérüléseket. A mezőberényi hivatásos tűzoltók a tehergépkocsit áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. 

Egy személyautó gyulladt ki tegnap reggel egy családi ház előtt Orosházán, a Szarvasi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd a járművet hőkamerával átvizsgálták. A tüzet feltehetőleg az autóban működtetett állófűtés okozhatta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.