A tegnapi napon műszaki mentésekhez és tűzesethez riasztották a tűzoltókat

2021. december 07. 10:02

Kiszakadt a falból egy vízmelegítő tegnap reggel Békésen, a Fekete-Körös soron. A gázüzemű, átfolyós vízmelegítő bekötései épek maradtak. A tulajdonos az épületet kiszellőztette, majd elhagyta helyiséget. A helyi önkormányzati tűzoltók a mérések alapján gázszivárgást nem tapasztaltak, de a készüléket biztonsági okokból elzárták. A gázszolgáltató szakembere a veszélyes készüléket a műszaki helyreállításig a rendszerből kizárta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a meleg víz előállítása alternatív módon továbbra is biztosított. 

Körbálák gyulladtak ki tegnap reggel Szeghalom térségben, a 47-es út közelében. A kettőszáz körbála nagyobb része izzót-füstölt, kisebb része lánggal égett. A szeghalmi hivatásos tűzoltók két erőgép segítségével a bálákat megbontatták, majd több vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, ezt követően a területet hőkamerával átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Egy diófa dőlt ki tegnap délben Orosházán, a Tópart utcában. A helyi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével a veszélyessé vált növényzetet eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött tegnap este Békéscsaba közelében, az M44-es gyorsforgalmi úton. A sofőr az autóját sérülések nélkül elhagyta. A helyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak.