Az elmúlt hétvégén, műszaki mentéshez, tűzesethez és egy szén-monoxidos esethez riasztották a tűzoltókat

2021. november 29. 09:23

Az elmúlt hétvégén, tíz műszaki mentéssel és egy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Az esetek közül kiemelném:

Egy melléképület tartófala dőlt meg szombat reggel Gádoroson, az Arany János utcában. A főépülettel egybekötött húsz négyzetméteres melléképület oldalfalát, az orosházi hivatásos tűzoltók további dőlés ellen megtámasztották, majd az épületrészt kordon szalaggal elkerítették. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Egy szén-monoxid érzékelő jelzett be szombat délután Szarvason, az Erkel Ferenc utcában. Rosszullétre senki sem panaszkodott, a lakók a helyiséget kiszellőztették, majd az épületet elhagyták. A szarvasi hivatásos tűzoltók, zárt ablakoknál végrehajtott ellenőrző mérései igazolták, a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Az egység a gázszolgáltatóval közösen végrehajtott felderítése megállapította, hogy a szén-monoxid egy korábban begyújtott kemencéből áramlott a helyiségbe. Az ingatlan kicserélt nyílászárói jelenleg még nem rendelkeznek részsellőzővel, ezért a szilárd tüzelésű és a gázüzemű fűtőberendezés egyaránt veszélyt jelent a lakókra. A levegő utánpótlás kiépítéséig a gázszolgáltató szakembere a konvektorokat ideiglenesen kizárta a rendszerből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése alternatív módon továbbra is biztosított. 

Szeméttel kevert növényi hulladék égett vasárnap délután Vésztő településen, a Jósika utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, majd az esetről jegyzőkönyvet készítettek.