„Társasházak napja” emlékeztető

2021. november 23. 10:57

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól. 

Az első napon a világhálón, valamint telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói, azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzmegelőzési Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal.

A rendezvénysorozat első napján 2021.11.24.-én 09 óra 30 perces kezdéssel: (https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-teams/group-chat-software) szoftver segítségével  létrehozott „szobában”: https://teams.live.com/meet/94408925863980 a megyeszékhelyi kirendeltség közreműködésével, a helyi sajtó számára sajtótájékoztatót tartunk, amire előzetes egyeztetés alapján online más érdeklődő is rácsatlakozhat. A technikai információkért kérem hívják: 66/549-470 központi telefonszámot.