A tegnapi napon kémény és épülettüzekhez riasztották a tűzoltókat

2021. november 04.

Egy lakóház mennyezete gyulladt ki tegnap délután Kevermesen, a Jókai utcában. A nyolc négyzetméteren égő födémet a lakóknak sikerült időben eloltania. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a beégett szerkezeti elemeket hőkamerával átvizsgálták, majd a még izzó, füstölgő részeket vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Kéményben lerakódott korom gyulladt ki tegnap este Kétegyházán, a Nagy Sándor utcában. A gyulai hivatásos tűzoltók a kazánból, valamint a bekötéséből az égő, izzó részeket eltávolították, majd a kémény környezetét hőkamerával átvizsgálták. Az egység a tulajdonos figyelmét felhívta, hogy a kéményt annak felülvizsgálatáig ne használja. A tűz környezetére nem terjedt át, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése egy másik fűtőberendezéssel továbbra is biztosított. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

 

 

Tegnap már közölt esemény:

Tegnap reggel fél nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányítására, amely szerint korábban tűz volt egy kertészszigeti sorházi lakásban. Hat szeghalmi tűzoltó egy járművel vonult az eset helyszínére. A negyven négyzetméteres lakás konyhájában a sparhelt és a konyhaszekrény között hét négyzetméteren egy korábbi tűz nyomai voltak láthatók. A konyhában egy holttest feküdt, nem zárható ki, hogy füstmérgezés áldozata lett. A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálja.