Az elmúlt hétvégén terület és épülettüzekhez, valamint közúti balesethez riasztották a tűzoltókat

2021. október 11. 10:30

Az elmúlt hétvégén, két műszaki mentéssel és öt tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Az esetek közül kiemelném:

Villanyóra szekrény gyulladt ki vasárnap délelőtt Eleken, a Kígyó utcában. A tulajdonosnak homok segítségével sikerült a lánggal való égést megszüntetnie. A gyulai hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részeket hő kamerával átvizsgálták, majd az áramszolgáltató megérkezéséig a területet biztosították. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az áramszolgáltató szakembere a mérőszekrény, valamint az ingatlan elektromos rendszerének teljes helyreállításáig, egy ideiglenes áramvételezési konnektor aljzatot épített ki. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Két személyautó ütközött össze szombat délelőtt Szarvas közelében, a Nagyszénásra vezető, Orosházi úton. A két járműben összesen ketten utaztak, a balesetben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett. A szarvasi hivatásos tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Egy húskészítmények füstölésére szolgáló építmény gyulladt ki szombat délután Szarvason, a Dr.Melich János utcában. A teljes terjedelmében égő szerkezetről a tűz a környezetére nem terjedt át. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Nyolcvan darab Körbála égett szombat délután Mezőberény településen, a Gutenberg utcában. A teljes terjedelmében égő szalmabálákat a mezőberényi hivatásos tűzoltók két előreszerelt vízsugár, vízágyú, kéziszerszámok és erőgép segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Összehordott, elszáradt növényzet égett a szombati napon Eleken, a Vasút soron. A szántóföld mellé harminc méter hosszan felmalmozott égő növényzet a gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Kukoricatarló égett szombat este Körösújfalu határában. A közel ötven hektáron már korábban leéget terület még négyszáz méter hosszan és foltokban továbbra is égett. A komádi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzel eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.