Az elmúlt hétvégén, közúti balesetekhez, faeltávolításokhoz és tűzesetekhez riasztották a tűzoltókat.

2021. szeptember 06. 09:58

Az elmúlt hétvégén, hat műszaki mentéssel és három tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Az esetek közül kiemelném:

Személygépkocsi, motorkerékpárral karambolozott vasárnap reggel Nagybánhegyes közelében, a 4428-as úton. Az ütközés következtében a motorkerékpáros egy mély árokba zuhant. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, a motorkerékpáros árokból való kiemelésében nyújtottak segítséget, a mentőszolgálat munkatársainak. A motorkerékpár vezetője a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen szükség volt az újraélesztésre, majd ezt követően a mentőszolgálat a sérültet helikopterrel kórházba szállította. A személyautóval utazó két fő a balesetben könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat további megfigyelésre a közeli kórházba szállította. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben, majd félpályán megindulhatott a forgalom. Nem sokkal később ismét közúti balesethez riasztották a tűzoltókat, ezúttal egy traktor és egy személyautó karambolozott Gyula és Szabadkígyós között a 4431-es úton. A balesetben szerencsés módon senki sem sérült meg. A gyulai hivatásos tűzoltók az autó áramtalanítását követően a területet átadták a rendőrség munkatársainak. 

Száraz fű és növényi hulladék égett vasárnap délután Orosházán, a Mező utcában. A száz négyzetméter kiterjedésben égő vegetációt, a helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Egy nyitott tárolóban tűzifa gyulladt meg vasárnap este Mezőberény településen, a Rózsa utcában. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Favágás közben egy fa törzse emberre dőlt vasárnap délelőtt Szeghalmon, a Töviskes majorban. A szeghalmi hivatásos tűzoltók kiérkezését megelőzően, az ott dolgozóknak sikerült a növényzet alól a sérültet kiemelnie. A mentőszolgálat elmondása alapján, a balesetet szenvedett személyt súlyos sérülésekkel kórházba kellett szállítani. 

Egy tetőszerkezet szigetelése izzott szombat délután Békéscsabán, a Báthory utcában. A helyi hivatásos tűzoltók, vízsugárral a füstölést, valamint az izzást megszüntették, majd a tűzzel érintett területet átvizsgálták. A tetőszerkezet hozzávetőleg tíz négyzetméteren károsodott. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Egy fa nagy méretű ága hasadt meg szombat délben Békéscsabán, a Kisrét tanya közelében. A lógó növényzet veszélyt jelentett az alatta közlekedőkre. A helyi hivatásos tűzoltók emelőkosaras jármű és láncfűrész segítségével a leszakadt ágat eltávolították. Az esettel párhuzamosan egy másik helyszínre is faeltávolításhoz riasztották a tűzoltókat, Füzesgyarmaton, a Kossuth utcába, ahol egy fa törzse épületre dőlt még a hétvégét megelőző napon. A szeghalmi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, ágvágó, láncfűrész valamint emelőkosaras jármű segítségével a növényzetet a tetőszerkezetéről eltávolították. Az esettekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.