A tegnapi napon közúti balesethez, terület, épület, valamint gépjármű tűzhöz és faeltávolításhoz riasztották megyénk tűzoltóit

2021. június 18. 08:55

Száraz fű és gaz égett tegnap délután Békéscsabán, a Gerla tanyánál, valamint Kardoskút és Hódmezővásárhely között, Székkutas közelében. Az előbbi esetnél a békéscsabai az utóbbi esetnél az orosházi hivatásos tűzoltók, vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.  

Leszakadt faág veszélyeztette a forgalmat tegnap délután Mezőkovácsházán, a Béke utcában. A helyi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével az ágat eltávolították. Ugyancsak egy fa ága hasadt meg az esti órákban, Békéscsabán, a Berzsenyi utcában. A város hivatásos tűzoltói emelőkosara gépjármű és láncfűrész segítségével a veszélyes ágat eltávolították. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Két személygépkocsi ütközött tegnap délután Gyulán, a Nürnbergi utcában. A baleset következtében két ember könnyebben megsérült, őket a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A gyulai hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

Kisteherautó motortere és utastere égett teljes terjedelmében tegnap este Tarhos és Doboz között, a 4234-es út 31-es kilométerszelvényénél. A mezőberényi hivatásos tűzoltók a járművet vízsugárral eloltották, a fémszerkezetet visszahűtötték, majd hőkamerával átvizsgálták. A tűzesettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Családi ház előtető része gyulladt meg ismeretlen okból tegnap este Vésztőn, a Sas utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a rendőrség a tüzet sikeresen eloltotta, így a tűz környezetére nem terjedt át. Az egység, a még izzó, parázsló részeket eltávolította, majd a területet hőkamerával átvizsgálta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.