Az elmúlt hétvégén, közúti balesethez, jármű és terület tüzekhez, valamint faeltávolításhoz vonultak megyénk tűzoltói

2021. június 07. 09:44

Nagyméretű nyírfa járdára dőlt vasárnap délelőtt Gádoroson, a Hajnal utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók, a gyalogosforgalmat akadályozó fát, láncfűrész segítségével eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett. 

Száraz fű és borókás égett nagy területen vasárnap délután Szabadkígyós közelében, a 4433 út és a vasúti töltés mellett. A békéscsabai hivatásos tűzoltók, a közúti és vasúti forgalomra veszélyt jelentő tüzet, vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Összehordott szemétkupac égett vasárnap este Székkutas külterületén, a 4405 út közelében. Az orosházi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Lakóházban kialakított műhelyben berendezési tárgyak gyulladtak meg, szombat délelőtt Magyarbánhegyesen, a Jókai utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók két darab sértetlen gázpalackot kihoztak az épületből, majd vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűzeset idején otthon tartózkodó két embert enyhe füstmérgezéssel a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan továbbra is lakható maradt. 

Aljnövényzet égett szombat délelőtt Sarkadon, a Szív utcában egy gondozatlan, elhagyott portán. A gyulai hivatásos tűzoltók a 150 négyzetméteren égő növényzetet vízsugárral eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés, valamint anyagi kár nem keletkezett. 

Növényi hulladék és szemét égett szombat délután Csökmőn, a Rákóczi utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az esetről jegyzőkönyvet készítettek. 

Száraz fű és nádas égett szombat délután Kaszaper és Tótkomlós között, a 4432-es út közelében. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a 200 négyzetméteren égő tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. 

Egy dízel üzemű gépjármű teljes terjedelmében égett szombat délután Gyomaendrődön, a Polányi Máté utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók vízsugárral a tüzet eloltották, feszítő-vágó berendezéssel a motorteret felnyitották, majd visszahűtötték a felhevült szerkezeti elemeket. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, tűz a környezetére nem terjedt át. 

Személyautó motorkerékpárral ütközött szombat délután Kondoros és Kétsoprony között a 44-es út 100-as kilométerszelvényénél. Az ütközés következtében az egyedül utazó motoros a másik jármű alá szorult. A szarvasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodóknak sikerül a motorvezetőt kiemelni a jármű alól. A kiérkező egység a motorkerékpárt áramtalanításával párhuzamosan a mentőszolgálatnak nyújtott segítséget a sérült ellátásában. A mentőszolgálat elmondása alapján a motorkerékpáros életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni, a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.