Két közúti balesethez, területtüzekhez és darázseltávolításhoz riasztották megyénk tűzoltóit az elmúlt hétvégén

2021. május 31.

Az elmúlt hétvégén három műszaki mentéssel és négy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Az esetek közül kiemelném:

Személyautó villanyoszlopnak csapódott vasárnap kora hajnalban Békéscsabán, a Berényi úton. Az ütközés erejétől a villanyoszlop eltörött és az úttestre zuhant. Az autójával egyedül utazó sofőr járművét önerejéből el tudta hagyni, de a balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért a mentőszolgálat kórházba szállította. A város hivatásos tűzoltói a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Aljnövényzet égett a vasárnapi nap folyamán, Vésztőn a Móra Ferenc utcában és Sarkadon a Galamb utcában. A vésztői esetnél a szeghalmi hivatásos, a sarkadi esetnél a gyulai hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Álló személyautónak ütközött egy kisteherautó vasárnap délután az M44-es út 96-os kilométerszelvényénél, Kondoros térségben.  A balesetet szenvedett járművekkel összesen ketten utaztak, az ütközés következtében a személyautó sofőrje gépkocsijába szorult. A szarvasi hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanításával párhuzamosan, feszítővágó berendezés segítségével a gépkocsivezetőt kiemelték és átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat a sérültet kórházba szállította. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Ház falából és mennyezetéből darazsak potyogtak szombat délután, Dombegyházán, a Szabadság utcában. Az épületbe is bejutó darazsak veszélyt jelentettek az ott lakókra. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, védőfelszerelésben kéziszerszámok segítségével a darazsakat eltávolították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.