Épülettűz és szél adott munkát megyénk tűzoltóinak

2021. április 06. 15:52

Lakatlan családi ház szobájában felhalmozott szemét kapott lángra ma reggel Mezőberényben, a Rózsa utcában. A helyi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd ventilátorral a szobát kiszellőztették. Tűz a többi helyiségre és a födémre nem terjedt át. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Kéményt döntött le a délelőtt megélénkülő erős szél Tótkomlóson, a Kossuth Lajos utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a használaton kívüli ledőlt kéményt visszabontották, majd a beszakadt tetőt lefóliázták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Melléképület kapott lángra ma délután Bélmegyeren, a Vasút utcában. A fa szerkezetű közel hatvan négyzetméteres épület az egység kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett. A mezőberényi hivatásos, valamint a békési önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a faszerkezetű épületet, valamint a környezetében tárolt gázolajos hordókat eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Tűz a főépületre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt