A hosszú hétvégén közúti balesetek és területtüzek adtak munkát megyénk tűzoltóinak

2021. április 06.

A tegnapi nap folyamán és az elmúlt hétvégén hét műszaki mentéssel és kettő tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Az esetek közül kiemelném:

Személyautó árokba hajtott, majd oldalára borult tegnap délután Békéscsabán, a Pósteleki utcában. A város hivatásos tűzoltói a járművet áramtalanították, majd a területet biztosították. Az autóba senki sem szorult be, de a balesetet szenvedett sofőrt és utasát a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította. Nem sokkal később ismét közúti balesethez vonultak a békéscsabai hivatásos tűzoltók. Két autó frontálisan karambolozott Békéscsaba és Békés között, a 470-es úton. A két összeütközött járműbe még beleszaladt egy harmadik autó is, így a balesetben összesen öt ember volt érintett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították, majd feszítővágó berendezés segítségével a sérülteket kiemelték és átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat tájékoztatása alapján a balesetben érintett öt ember közül, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek, őket mentőautóval és helikopterrel kórházba kellett szállítani. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.  

Száraz fű és avar égett tegnap délután Okány és Sarkadkeresztúr közötti vasúti töltésen. A szeghalmi hivatásos tűzoltók az ötszáz négyzetméteren égő növényzetet kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzeset során senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.