Sok esethez vonultak tűzoltóink a pénteki napon

2021. február 19. 09:13

Két személygépkocsi ütközött péntek délelőtt Fábiánsebestyén és Orosháza között a 147-es úton. Az esethez riasztott fábiánsebestyéni önkéntes és orosházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínelés idejére a területet biztosították. A járművekkel egyedül utazó gépkocsivezetők a baleset következtében sérüléseket szenvedtek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Rongybálák égtek péntek délután Eperjes térségben, egy régi üzem területén. Az esethez riasztásra kerültek a fábiánsebestyéni önkéntes az orosházi és szarvasi hivatásos tűzoltók, valamint a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi mobil labor és műveleti szolgálat. A nagy füstképződés miatt a tűzoltók teljes légzésvédelem mellett dolgoztak. Tűzoltóknak a füstölést és izzást, az esti órákra sikerült teljesen megszüntetnie, négy vízsugár és erőgép segítségével. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján a levegőbe nem jutott egészségre ártalmas mennyiségű mérgező anyag. Az eset során senki sem sérült meg. 

Személygépkocsi árokba hajtott péntek este Orosháza közelében, a 4427-es számú úton. Az esethez riasztott Orosházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átvizsgálták. A járművel utazó két személy sérüléseit a mentőszolgálat a helyszínen ellátta. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Családi ház melléképületében keletkezett tűz péntek este Békéscsabán, a Fürj utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók az épületből egy argon és egy háztartási gázpalackot hoztak ki, az ingatlant áramtalanították, majd a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Az eset során senki sem sérült meg. A tűz a kazánházban keletkezett, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingat fűtése alternatív módon biztosított. 

Házzal egybeépített melléképület szobája gyulladt ki péntek este Csanádapácán, a Damjanich János utcában. Az ingatlan üres szobájáról a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. Az esethez riasztott orosházi és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították, majd két vízsugárral a tüzet eloltották. A tüzet vélhetően elektromos meghibásodás okozhatta. Az eset során senki sem sérült meg.