Tegnap történt

2020. november 19. 09:02

Több alkalommal is vonulniuk kellett megyénk tűzoltóinak.

Személyautó árokba hajtott és kidöntött egy távközlési oszlopot tegnap reggel Békés és Tarhos között a 4238 úton ma a reggeli órákban. A balesethez riasztott békési önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, valamint a teljes útzárat képező távközlési oszlopot az útról eltávolították. Az autóban egy személy utazott, járművét sérülések nélkül el tudta hagyni. 

Nagy mennyiségű földgáz szivárgott egy sorház lakóterébe tegnap délelőtt Mezőhegyesen a Táncsics utcában. A helyszínre riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, az épületet áramtalanították majd légzőkészülékben a gázszolgáltató szakembereivel közösen méréseket végeztek. A mérések a levegőben mindenhol magas koncentrációt jeleztek, de a szivárgás pontos helyét nem lehetett meghatározni. Az ingatlant a gázszolgáltatásról leválasztották és lakosságvédelmi intézkedés keretén belül gondoskodtak az ott lakó elhelyezéséről. A műszaki hiba feltárását továbbiakban a gázszolgáltató fogja elvégezni. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Szén-monoxid mérgezést szenvedett egy lakó tegnap este Békésszentandráson a Pacsirta utcában. Az esethez riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók a helyszínen méréseket végeztek, mely igazolta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Az épület átvizsgálása alapján egy vegyes tüzelésű kazán füstcsöve csekély mértékben elmozdult és a füstgáz visszaáramlott a lakótérbe, a mérgezést szenvedett tulajdonos a szomszéd helyiségben aludt, amikor rosszul lett. A tulajdonos figyelmét felhívták a vegyes tüzelésű kazán használatának a mellőzésére, amíg a tüzelés technika szakemberei át nem vizsgálták. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a fűtést elektromos hősugárzóval megoldják. A mérgezést szenvedett személyt további megfigyelésre kórházba szállították. 

Teherautó fának ütközött tegnap délután Szeghalom és Füzesgyarmat között a 4212 úton. Az esethez riasztott szeghalmi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt képező teherautó vontatmányát az úttestről elvontatták. A baleset során személyi sérülés nem történt. 

Egy személyautó gyulladt ki tegnap este Gyulán a Berzsenyi utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók egy gyors sugárral a tüzet eloltották. A lángok a jármű javítás közben csaptak fel, személyi sérülés nem történt.