Hétvégi események összefoglalója

2020. november 16. 09:42

Az elmúlt hétvégén négy műszaki mentéssel és egy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Gázszagot éreztek egy családi házban szombat délelőtt Székkutason a Maczelka Gábor utcában. Az esethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók a gázcsövet a nyomáscsökkentőnél kiszakaszolták, így a szivárgás megszűnt továbbiakban értesítették a gázszolgáltatót a műszaki hibáról. Az eset során senki nem sérült meg. 

Betegmozgatásban segédkeztek a megyeszékhely tűzoltói szombat délelőtt Békéscsabán a Lencsési úton.

Oszlopokat döntött ki egy személygépjármű szombat délután Orosházán a Szentesi úton. Az oszlopok optikai kábelt tartottak. Az balesethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a keletkezett forgalmi akadályt megszüntették az esetről szolgáltatót értesítették. A balesetben nem sérült meg senki.

Személyautó vetőgépnek ütközött szombat este a Kardoskúthoz közei 4428-as úton. A balesethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók félpályás útzár mellett a járművet áramtalanították. Az autó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett, további megfigyelésre a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Ház tetőszerkezete és egy kisteherautó égett vasárnap este egy Békéshez közeli tanyán. Az esethez riasztott helyi önkormányzati a mezőberényi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók az épületet és a mellette álló haszongépjárművet négy vízsugárral eloltották. A tehergépjárműből az egység egy sértetlen gázpalackot távolított el. Az építményben nem tartózkodott senki személyi sérülés nem történt.