Tegnap történt

2020. október 14. 08:14

A tegnapi napon három esetben vonultak vízeltávolításhoz a helyi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltóság egységei. Tótkomlóson és Battonyán nagy mennyiségű víz gyülemlett fel, veszélyeztetve ezzel a közeli épületeket. Az egységek szivattyúval a vizet eltávolították, így anyagi kár nem keletkezett.

Kiskutya szorult egy csatornába Gyomaendrődön a Szarvasi úton. Az esethez riasztott helyi önkormányzati tűzoltók a kutyakölyköt kéziszerszámok segítségével kiszabadították és átadták a tulajdonosának. 

Terményszárítóban cirok mag izzott tegnap késő este Battonyán egy mezőgazdasági telephelyen. Az esethez II. kiemelt riasztási fokban vonultak a helyi önkéntes a mezőkovácsházi és az orosházi hivatásos tűzoltóság, valamint a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egységei. A kiérkező egységek a szárító tartályát védősugár mellett leürítették, majd hő kamerával a berendezés belsejét átvizsgálták. A helyi szakemberek elmondása alapján a szerkezetben jelentős kár nem keletkezett, az esettel kapcsolatban senki nem sérült meg.