Ifjaink sikert, sikerre halmozzák

2020. október 12. 14:29

A Miskolci Rendvédelmi Technikumban 2020. szeptember 30-án tartották az "újoncok" alapozó képzését lezáró alaki szemlét és menetgyakorlatot A nap résztvevői voltak a katasztrófavédelmi szakaszok is, melynek tagjai közül 9 főt Békés megye delegált.

A menetgyakorlat távja kb. 10 km volt, a csapatok 10 percenként kerültek indításra. A távot az osztályoknak/szakaszoknak szakaszalakzatban, az osztálytitkár/szakaszparancsnok helyettes vezetésével kellett teljesíteni. A menetgyakorlat teljesítése során a rendvédelmi munkához kapcsolódó feladatokat hajtottak végre a kijelölt állomásokon. A feladatok komoly csapatmunkát igényeltek, hiszen annak csak akkor lehetett nekikezdeni, ha mindenki megérkezett a helyszínre. Senkit nem lehetett ki- és hátra hagyni! A feladatok között szerepelt: légpuska lövészet, gumikerék görgetés, kézigránát dobás, sebesült szállítás, váltófutás, szakmai általános műveltségi teszt. Az összesített helyezésnél figyelembe vették az alap menetidőt és az egyes feladatok teljesítését. 

A Békés megyeiekből álló csapat a kimagasló teljesítménye elismeréséül elhozhatta az I. helyért járó oklevelet és serleget.

A Miskolci Rendvédelmi Technikumban 2020.10.08-án a Diákönkormányzati Napot tartottak. A tanulók megannyi versenyszámban, játékos feladatban és kihívásban tehették próbára magukat egy kicsit kötetlenebb formában. Volt kispályás labdarúgó torna, kötélhúzás, fekve nyomó verseny, lövészet, osztályok közötti vetélkedő, röplabda mérkőzés és főzőverseny. 

Az I. helyezésért járó oklevelet ismételten a Békés megyeieket is magába foglaló katasztrófavédelem csapata vehette át. „És újra… elismertük, hogy a tűzoltó szakasz a legjobb!”

Gratulálunk az elért teljesítményükhöz!