Hétvégi események összefoglalója

2020. augusztus 24. 09:38

Hétvégi események összefoglalója

Az elmúlt hétvégén egy tűzesettel és nyolc műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére. 

Szombaton a késő éjszakai órákban Békésen a Móricz Zsigmond utcában egy kombájn nagyfeszültségű oszlopnak ütközött. Az ütközés következtében a vezetékeket tartó oszlop kidőlt és az elektromos vezetékek a földre kerültek. A kiérkező helyi önkormányzati tűzoltóság erői az érintett területet lezárták és a helyreállítás idejére a munkaterület megvilágításában és biztosításában segítséget nyújtottak. Az eset során nem sérült meg senki.  

Szombat délben, Szeghalom és Vésztő között a 4234-es számú úton egy személygépkocsi és egy motorkerékpáros ütközött. A baleset következtében a motorkerékpár és a környezetében lévő növényzet kigyulladt. A helyszínre kiérkező szeghalmi hivatásos tűzoltóság egysége teljes útzár mellet a területet biztosította. A motorkerékpár vezetőét a mentőszolgálat munkatársai kórházába szállították. A balesetben érintett személygépkocsiban utazók közül nem sérült meg senki. 

Szombati napon a délutáni órákban Békésen a Csallóközi utcában egy 80m2-es melléképület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, amelyről a tűz átterjedt a főépület tetőszerkezetére. A helyszínre vonultak II. kiemelt riasztási fokozatban a békési önkormányzati, mezőberényi, csabai, gyulai hivatásos tűzoltóság és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egységei. A kiérkező erők 4 db. „C” sugárral a tüzet eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Vasárnap délután Kevermesen a Bajcsy-Zsilinszky utcában egy földmunkálatokat végző munkagép a munkaterületen lévő gázvezetéket elszakította, amelyből nagy nyomással áramlott gáz a szabadba. A helyszínre vonuló mezőkovácsházi hivatásos tűzoltóság és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a területet száz méteres körzetben lezárta és a környező épületek áramtalanítását elvégezte. A gázszolgáltató munkatársak kiérkezéséig és a hiba elhárításáig a területet védősugárral biztosította. Az eset során senki nem sérült meg. 

A vasárnapi nap folyamán, Gyomaendrődön a viharos időjárás miatt öt alkalommal vonultak a helyi önkormányzati tűzoltók faeltávolításra. A településen nagy méretű faágak szakadtak villanyvezetékekre, úttestre, tetőszerkezetre. A helyszínre kiérkező tűzoltó egység dugólétra és láncfűrész segítségével a faágakat eltávolította. Az esetek során nem sérült meg senki.