Hétvégi események összefoglalója

2020. június 15. 11:08

Az elmúlt hétvégén három tűzesettel és huszonnyolc műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére. 

Az esetek közül több tűzoltó egység beavatkozását igényelte a hétvégén lehulló nagy mennyiségű csapadék és megélénkülő erős szél, melynek következtében faágak szakadtak vezetékre és útburkolatra. Az egységek motoros víz szivattyú, motoros láncfűrész, létra és kéziszerszámok segítségével a káreseteket felszámolták, személyi sérülés nem történt. 

 

Szombat délután két közúti balesethez vonultak a helyi tűzoltóságok egységei. 

Békéscsabához közel a 47-es úton három gépjármű ütközött. Balesethez a békéscsabai hivatásos tűzoltóságot riasztották. A kiérkező egységek félpályás útzár mellett az áramtalanítást elvégezték, a sérülteket a mentőszolgálatnak átadták. 

Szeghalom és Vésztő között egy személygépkocsi az útról lesodródott, fejtetőre borult. A gépkocsiban két fő utazott a járművet önerejükből el tudták hagyni. A kiérkező szeghalmi hivatásos tűzoltóság egysége az áramtalanítást elvégezte, a sérülteket a mentőszolgálatnak átadta. 

 

Kötegyánon a Közép utcában egy melléképület, és a hozzá tartozó góré égett, a tüzet a kiérkező gyulai hivatásos tűzoltóság egysége eloltotta. 

Vasárnap délután Mezőhegyesen a Gluzek Gyula lakótelepen négy háztömbben és a Molnár C. Pál lakótelepen két háztömbben a nagy mennyiségű esővíz elárasztotta a pincéket. A kárhelyszínre a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltóság egységei vonultak. Mélyszívó berendezéssel eltávolították a vizet a pincékből.

Mezőhegyesen a Kossuth és Kozma Ferenc utcában nagyméretű fa villanyvezetékre szakadt. A fát a kiérkező orosházi és a makói hivatásos tűzoltóság egységei eltávolították. 

Eperjesen a Szabadság utcában egy ház kéményébe villám csapott. Az épületben tűz nem keletkezett, de a villamoshálózat megsérült. A kiérkező szentesi hivatásos tűzoltóság egységei az épületet áramtalanították, a megsérült kéményt visszabontották.