A tűzoltóknál hétvégén sincs megállás

2019. december 02. 14:09

A hétvége folyamán mindösszesen 13 alkalommal érkezett segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztályára, ám nyugodtnak közel sem volt nevezhető az elmúlt három nap.

Kettő személygépjármű ütközött Gyomaendrődön pénteken délben. Az ütközés következtében az egyik az árokba sodródott. A helyszínre a városi önkormányzati tűzoltók vonultak ki, akik feszültségmentesítették a járműveket, valamint megszüntették az egyik gépkocsi hűtőfolyadékjának a szivárgását. Az ütközés következtében egy ember szállítottak kórházba.

Egy gépkocsi oszlopnak ütközött Mezőberényben pénteken este, ennek következtében a járművet vezető személy beszorult a megrongálódott gépjárműbe. A városi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a beszorult személyt, majd átadták a mentőszolgálat szakembereinek.

Szén-monoxid érzékelő jelzett be egy Békéscsabai családi házban szombat délelőtt. A helyszínre a megyeszékhelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik többszöri mérésekkel bizonyították a halálos gáz jelenlétét, majd a gázszolgáltató helyszínre vonuló szakembere kizárta a házat a gázszolgáltatásból a további szivárgás elkerülése végett. Az eset során senki nem sérült meg.

Melléképület égett teljes terjedelmében Gyomaendrődön szombat délután, a tűzhöz a városi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik vízsugarak segítségével fékezték a meg a lángokat rövid időn belül. Az eset során senki nem sérült meg.

Melléképület gyulladt ki Mezőberényben szombat délután. A helyszínre a csabai és a mezőberényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik az épület közművekről való lekapcsolását követően három vízsugár segítségével oltották el a tüzet. Az eset következtében személyi sérülés nem történt.