Egyenruhások lepték el a várost

2019. június 11. 15:12

Családok és hivatásosok tömege töltette meg Orosháza belvárosát múlt szombaton. A „Kéklámpás Nap” programnak köszönhetően rengetegen keresték fel a helyszínt családjaikkal és barátaikkal együtt.

Idén, már hagyománnyá vált módon hetedik alkalommal rendezte meg Orosházán az "Őrizd a lángot!" Alapítvány és Orosháza Város Önkormányzata a Városi Kéklámpás Napot. A mindennapi élet körforgásában az emberek mindössze káreseményeknél találkoznak a tűzoltókkal, rendőrökkel és mentősökkel, pedig munkájuk szerteágazó és egyik legfontosabb részfeladatuk a megelőzés.

Éppen annak érdekében indult el évekkel ezelőtt ez az esemény, hogy az emberek jobban megismerkedhessenek ezen szervezetek mindennapjaival és feladatrendszerével, valamint eszközparkjával.

A rendezvény alkalmával ismételten átadásra kerültek az Orosháza Város Önkormányzata által alapított „Év Tűzoltója”, „Év Mentőse”, „Év Rendőre” és az „Év Készenléti Rendőre” díjak is, melyet az orosházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából Hoboth Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester vehetett át.

A helyszínen a hőség ellenére is - amely segítette még inkább élethű módon bemutatni az egyenruhások életét - nagy számban jelentek meg látogatók, akik tapasztalhatták, hogy riasztás esetén az időjárási körülményektől függetlenül azonnal útnak indul a segítség.

Fotó: Gombos Erik tű. hdgy.