A szeptember idén is a tűzmegelőzés hónapja

2015. szeptember 02. 13:47

A tavalyi eseménysorozatot követően az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ebben az esztendőben ismét meghirdette a tűzmegelőzés hónapját. A legnagyobb kiállításokon, vásárokon, jeles napokon, ünnepségeken tizenhét területi tűzmegelőzési bizottság jelenik meg kiállítói standdal, köztük a Békés megyei is.

A rendezvényeken résztvevő tűzmegelőzési szakemberek információt adnak és segítséget nyújtanak a tűzvédelemmel és más szakkérdésekkel kapcsolatban. A Békés Megyei Tűzmegelőzési Bizottság minden fórumon felhívja a figyelmet például arra, hogy a szén-monoxid-mérgezéseknél elsősorban a mérgező gáz kialakulását, a kéményben való visszaáramlását, illetve feldúsulását kell megakadályozni, a megfelelő típusú és körültekintő módon üzemeltetett szén-monoxid-érzékelő csak a szükséges intézkedések megtétele után tud valóban életet menteni. A megelőző intézkedéseket minél hamarabb meg kell tenni, hiszen a fűtési szezon alig másfél hónap múlva kezdődik.

Legutóbb a legerősebb tűzoltók orosházi versenyén képviseltette magát az országos és a megyei tűzmegelőzési bizottság, legközelebb Békésen a Madzagfalvi Napokon, Körösladányban a Népi Ételek Főzőversenyén és Mezőhegyesen a Fogathajtó Világbajnokságon lehet találkozni a szakemberekkel.

 

Forrás: részben BM OKF

Fénykép: Békés MKI archív