A megyei igazgatóság ismét képviselteti magát a pályaválasztási vásáron

2014. november 06. 12:37

„Legyen általad több a világ…” címmel rendezi meg idén a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a pályaválasztási vásárt a Békéscsabán. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság november 6-án önálló standot állított, két napon át várja az érdeklődő fiatalokat.

A rendezvénynek ezúttal a CsabaPark ad otthont, ami a megnyitó ünnepségre megtelt érdeklődő diákokkal, pedagógusokkal. A vásár lehetőséget teremt az iskolákkal, a felnőttképzési intézményekkel, a munkáltatókkal való személyes találkozásra. A cél az, hogy elősegítsék a döntés előtt álló fiatalok megfelelő választását. Fontos, hogy készségeiknek, adottságaiknak, érdeklődési körüknek, másrészt a munkaerő-piaci igényeknek is megfelelő hivatást válasszanak.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálatának munkatársai két napon át lelkesen tájékoztatják, kalauzolják a gyerekeket. Szívesen elmondják, hogyan lehet valakiből tűzoltó, milyen fizikai, egészségügyi követelményeket támaszt a jelentkezőkkel szemben a szervezet. A hivatásos állományúak idén is párbeszédet folytatnak a diákokkal, népszerűsítik a tűzoltók nemes munkáját, hivatását. A fiatalok a helyszínen megtekinthetik a katasztrófavédelem kampányfilmjeit, a bevetési védőruhákat, tájékozódhatnak a továbbtanulási lehetőségeikről.

A békéscsabai hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendőjét és annak szakfelszerelését az udvaron láthatják az érdeklődők.

 


Fénykép: Dr. Nagy Szilvia tű. fhdgy.