A tűzmegelőzési bizottság is képviseltette magát a XX. Országos Polgárőr Napon

2014. július 07. 15:36

Békés-Dánfokon tartotta az elmúlt hétvégén az Országos Polgárőr Szövetség a XX. Országos Polgárőr Napot. Az egész napos rendezvényen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát.

A Békés Megyei Polgárőr Szövetség által szervezett esemény fővédnöke dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, védnöke pedig dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya volt.

A katasztrófavédelemmel történő együttműködés terén kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként főigazgatói ajándéktárgy jutalomban részesült Flick Ádám, az Erzsébetvárosi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület elnöke, Bodrogai Sándor, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület elnöke és Kiss Ferenc, a balatonberényi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. A jutalmakat dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese adta át.

A megnyitó beszédek elhangzása, az elismerések átadása és az új polgárőrök fogadalomtétele után kulturális programok és különböző bemutatók várták az egybegyűlteket.

A Békés Megyei Tűzmegelőzési Bizottság a legfontosabb Békés megyei rendezvényeken mindig jelen van, hiszen a katasztrófavédelmi igazgatóság célja az, hogy valamennyi állampolgárnak átadja a legfontosabb tűzmegelőzési ismereteket. A szakmai tanácsadó, javaslattevő, kommunikációs szervezet az emberi élet védelmét, a tűzesetek megelőzését, valamint a károk mérséklését tűzte zászlajára, a jeles napon is szóróanyagokkal, ajándéktárgyakkal és molinókkal szemléltette nemes céljait. Mindeközben a békési önkormányzati és a békéscsabai hivatásos tűzoltók bemutatót tartottak az érdeklődő gyerekeknek.

 

Fénykép: Gyurkó László tű. hadnagy, Tordai Attila r. hadnagy