Karácsonyfatűz a főtéren ― látványos szimuláció a biztonságos karácsonyért

2013. december 13. 09:32

A karácsonyfa kigyulladásától számítva a tűz rendkívüli gyorsasággal terjed. Egy perc alatt leéghet az egész fa, egy átlagos méretű helyiség pedig öt-tíz perc alatt teljesen kiéghet. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy az ünnepek békésen, boldogan teljenek és semmi ne zavarja meg a gondtalan családi együttlétet.

Decemberben, az ünnepi készülődésben hajlamosabbak vagyunk elfelejtkezni a biztonságról, pedig a tragédia egy kis odafigyeléssel elkerülhető.

Ezt szeretné tudatosítani az állampolgárokban a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ezért december 16-án a békéscsabai, december 17-én az orosházi hivatásos tűzoltók közreműködésével bemutatót tart.

Látványos tűzszimuláció során lakásként berendezett konténerben csapnak fel a lángok. A helyiség élethűen (bútorokkal, monitorral, karácsonyfával, fényfüzérekkel és egyéb használati tárgyakkal) lesz berendezve, a felállított karácsonyfát a tűzoltók meggyújtják, így a konténer a nézők szeme láttára öt-tíz perc alatt csaknem ötszáz fokra hevül…

 

A figyelemfelhívó szimuláció helyszínei, időpontjai:

2013. december 16. (hétfő) 15 óra ― Békéscsaba, karácsonyi vásár

2013. december 17. (kedd) 15 óra ― Orosháza, Piac tér

 

 

Fotó: A kép illusztráció!