A tegnapi napon két tűzesethez és egy műszaki mentéshez riasztották vármegyénk tűzoltóit

2023. február 02. 09:19

Egy birkahodály gyulladt ki tegnap este Medgyesbodzáson, a vasút utcában. A háromszáz négyzetméteres melléképületben jószágokat tartottak, valamint szénát és tűzifát tároltak. A közel teljes terjedelmében égő épületet a mezőkovácsházi és az orosházi hivatásos tűzoltók, a Békés vármegyei műveleti szolgálat támogatásával, három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. A tűzoltók a beavatkozás során a lángok közül kimenekítettek egy kutyát, de sajnálatos módon az épületben tartott birkák a tűzben elpusztultak. A környező épületekre a tűz már nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

Egy autóbusz motortere kapott lángra tegnap délután Árpádhalom településen, a Szentesi út és a Dózsa György utca sarkán.  A buszsofőrnek és a helyszínen tartózkodóknak sikerült a tüzet kézi oltókészülékekkel eloltaniuk, így a tűz már nem terjedt tovább. Az orosházi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a szerkezeti elemeket visszahűtötték, majd a motorteret egy hőkamera segítségével átvizsgálták. A busszal a sofőr egyedül közlekedett, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Egy személyautó megcsúszott, majd árokba csapódott tegnap reggel Békés és Békéscsaba között, a 470-es úton. A mentőszolgálat elmondása alapján az autójával egyedül közlekedő gépjárművezető a balesetben sérüléseket szenvedett, ezért kórházba kellett szállítani. A békési önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.