A tegnapi napon már kevesebbszer, de jelentős méretű tüzekhez is riasztották a tűzoltókat

2022. június 24. 09:04

A tűzoltók a tegnapi nap folyamán két nagyobb és egy kisebb szabadtéren keletkezett tűzesetnél avatkoztak be.

Nagy területen égett a tarló tegnap délután Csabacsűd külterületén, a 44-es út közelében. Az égő tarlóról a tűz átterjedt a területen tárolt szalmabálákra és a közeli gabonatáblákra. A helyszínre nyolc járművel, négyes kiemelt fokozatban riasztott szarvasi, orosházi, békéscsabai és kunszentmártoni hivatásos tűzoltók, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat támogatásával, a tüzet több irányból, vízsugár, járműre szerelt avaroltó, erőgépek és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A közel hatvan futballpálya kiterjedésben égő területen, az ott tárolt szalmabálákban, valamint a közeli búzatáblában keletkezett jelentős mennyiségű kár. A tűzeset során senki sem sérült meg.

 

Kigyulladt a búzatarló tegnap délután Békés és Mezőberény között, a 470-es út közelében. Az égő tarlóról a tűz átterjedt a közeli gabonatáblára, amely három hektár kiterjedésben károsodott. A helyszínre riasztott békési önkormányzati, valamint a mezőberényi és békéscsabai hivatásos tűzoltók, három vízsugár, járműre szerelt avaroltó és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgált. A tűzeset során senki sem sérült meg. 

 

Kigyulladt az út menti elszáradt növényzet tegnap délben Gyomaendrőd külterületén, a Farkasfoki kertsor közelében. Az égő aljnövényzetről a tűz átterjedt a területen összehordott száraz vegetációra és bokrokra. Az esethez riasztott helyi önkormányzati és szarvasi hivatásos tűzoltók a tüzet vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett személyi sérülés nem történt.