Az elmúlt napok tűzoltó beavatkozásai

2022. június 20. 10:31

Az elmúlt hétvégén, tíz tűzesettel és három műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Egy kisteherautó motortere gyulladt ki, majd égett teljes terjedelmében szombat reggel Újkígyóson, az Arany János utcában. Az égő, majd elguruló jármű veszélyeztette a környező ingatlanokat. A tűzesethez riasztott békéscsabai hivatásos tűzoltók az égő gépkocsit két vízsugár és egy habsugár segítségével eloltották, majd a karosszéria elemeket visszahűtötték. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy személyautó árokba hajtott szombat reggel Orosháza közelében, a 47-es úton. A baleset következtében az oldalára borult járműben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. Az esethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség és a közútkezelő munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Egy akácfa törzse kettéhasadt szombat délután Békéscsabán, az Egyetértés utcában. A járókelőket veszélyeztető növényzetet a helyi hivatásos tűzoltók láncfűrész és kéziszerszámok segítségével eltávolították, majd a területet megtisztították. Az eset során senki sem sérült meg. 

Kigyulladt a nádas szombat délután Csökmő településen, a Vadvirág utca közelében. A közel három focipálya kiterjedésben égő növényzetet a szeghalmi és berettyóújfalui hivatásos tűzoltók több vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy gabonatábla gyulladt ki szombat hajnalban Kondoros közelében, az M44-es gyorsforgalmi út mellett. A négy hektáros már részben leégett búzatábla veszélyeztette a közeli tanyákat. A helyszínre riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók a még izzó fellángoló részeket vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz az épületekre nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

A vasúti vágányok mentén gyulladt ki az elszáradt aljnövényzet szombat délután Csorvás és Orosháza között, a Csorváshoz közeli szakaszon. A százötven négyzetméteren égő növényzet veszélyeztette a közeli gabonatáblákat és erdősávot. Az esethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az tűzesettel kapcsolatosan anyagi kár és személyi sérülés nem keletkezett. 

Az összehordott szemét és elszáradt aljnövényzet gyulladt meg szombat délután Vésztő településen, a Siménfalvi utcában. A több telket érintő közel két futballpálya kiterjedésben égő területet a szeghalmi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. A tűz lakóingatlanokat nem érintett, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy bálázó gép gyulladt ki vasárnap hajnalban Orosháza külterületén, a 4428-as út közelében. A teljes terjedelmében égő mezőgazdasági gépet a helyi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével eloltották, majd a szerkezeti elemeket hőkamerával átvizsgálták. A tűzeset során senki sem sérült meg. 

Egy konyhában a tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki vasárnap reggel Békéscsabán, a Révai utcában. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók a tüzet vízsugár segítségével eloltották, majd a füsttel telítődött épületet kiszellőztették. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi karambolozott vasárnap délután Békéscsabán, a Gyulai úton. A két gépjárművel összesen négyen utaztak, a tűzoltóság kiérkezéséig a járművéből mindenki kiszállt. A baleset következtében egy fő könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat a helyszínen ellátta. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók, a járműveket áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

Nagy mennyiségű kerti hulladék égett egy családi ház udvarán vasárnap délután Csorváson, a Szántó Kovács János utcában. A közel százhúsz négyzetméteren égő kerti vágási hulladék veszélyeztette a környező épületeket. A tűzesethez riasztott helyi önkéntes és orosházi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz az épületekre nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. Nem sokkal később ismét egy szabadtéren keletkezett tűzeset miatt riasztották a Békés megye tűzoltókat. Ezúttal Békésszentandrás külterületén, a Szentesi út közelében gyulladt meg a növényi hulladék tárolóba felhalmozott vegetáció, amelyről a tűz átterjedt egy szomszédos tárolóra is. A helyszínre riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók öt vízsugár, erőgép és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a tárolókon kívüli területekre már nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.