Szabadtéren keletkezett tűzeseteknél és közlekedési balesetnél dolgoztak megyénk tűzoltói a tegnapi nap folyamán

2022. június 17. 10:07

Kisteherautó személyvonattal karambolozott tegnap délelőtt Békéscsabán, a Kígyósi úton.

A gépjárművét egyedül vezető sofőr a balesetben csak könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította, a vonaton senki sem sérült meg. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. 

 

Kigyulladt a tarló és a környező növényzet tegnap délután Tótkomlós külterületén. Az öt hektáron égő aljnövényzetről a tűz átterjedt egy gabonatáblára és a közeli nádasra. Az esethez riasztott helyi önkormányzati és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat támogatásával, a tűzet öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően egy megközelítőleg tíz hektáros gabonatáblát sikerült megmenteni, a tűzesettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

 

Száraz fű és bozótos égett tegnap délután Gyomaendrődön, a Bónum-zugi holtág közelében. A futballpálya kiterjedésben égő növényzetről a tűz kismértékben átterjedt egy közeli nyaralóra és a többi épületet is veszélyeztette. Az esethez riasztott helyi önkormányzati és szarvasi hivatásos tűzoltók több irányból, négy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzeset következtében senki sem sérült meg. 

 

A tegnapi nap folyamán még négy alkalommal riasztották a tűzoltókat kisebb szabadtéren keletkezett tűzesethez. A délutáni órákban Gerendás, Méhkerék és Gyomaendrőd külterületén gyulladt meg foltokban az elszáradt növényzet, majd az esti órákban Mezőhegyes külterületén csaptak fel a lángok. A kis kiterjedésben, foltokban égő területeket az orosházi, a mezőkovácsházi és a gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területeket átvizsgálták. A esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

 

Egy családi ház udvarán kigyulladt egy kombájn és környezete tegnap délután Battonyán, a Liliom utcában. Az égő munkagép veszélyeztette a közeli mezőgazdasági gépeket és lakóépületet. A tűzesethez kiérkező helyi önkéntes és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a lángokat eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzeset során egy lakó könnyű égési sérüléseket szenvedett, amit a mentőszolgálat a helyszínen ellátott. 

 

Egy pajta tartószerkezete gyulladt ki tegnap délután Békés külterületén, egy gazdaságban. A kétszáz négyzetméteres istállónak és tárolásra használt épületben húsz négyzetméteren, tartógerendák és berendezési tárgyak égtek. Az ingatlanban tartott lovakat a helyszínen tartózkodóknak sikerült időben kiterelni, így nem szenvedtek sérüléseket. Az esethez riasztott helyi önkormányzati és békéscsabai hivatásos tűzoltók, az épületet áramtalanították, majd két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Az eset során senki sem sérült meg.