A tegnapi napon több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat

2021. december 03. 08:10

Egy személygépkocsi gyulladt ki tegnap délután Békéscsabán, a Kézai utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a jármű már teljes terjedelmében égett, valamint a nagy hőhatás következtében egy közeli műanyag hulladéktároló is károsodott.  Az autó oltásával próbálkozó tulajdonos, a tevékenysége közben kisebb égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat a helyszínen ellátta. A tűzoltók a gépkocsit vízsugárral eloltották és visszahűtötték, majd a szerkezeti elemeket hőkamerával átvizsgálták. 

Műanyag hulladéktároló gyulladt meg tegnap este Gyulán, az Eötvös Loránd utcában. A gyulai hivatásos tűzoltók az égő szemeteskukát egy vízsugárral eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Melléképület gyulladt ki tegnap este Eleken, a Bem József utcában. A főépülettel egybekötött harminchat négyzetméteres tárolóban, berendezési tárgyak égtek. A gyulai hivatásos tűzoltók az oltási munkálatokkal egyidejűleg az épületből kihoztak három darab sértetlen háztartási gázpalackot. A tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd hőkamerával a területet átvizsgálták. Tűz a főépületre nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. A fűtési rendszer meghibásodása miatt, lakosságvédelmi intézkedés keretében az épület lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be.