A tegnapi napon faeltávolításhoz, közúti balesethez, tűzesethez és szén-monoxidos esetekhez riasztották a tűzoltókat

2021. december 01. 08:19

Telefonvezetékre szakadt egy faág tegnap délelőtt Gyomaendrőd külterületén, a 443-as út mellett. A helyi önkormányzati tűzoltók a növényzetet láncfűrész segítségével eltávolították. A vezeték a rászakadt faágtól nem sérült meg, továbbra is üzemképes maradt.

Egy személygépkocsi árokba borult tegnap délelőtt Tarhos közelében, a 4238-as úton. A járművel egyedüli utazó sofőr autóját el tudta hagyni. A Békési önkormányzati tűzoltók a kocsit áramtalanították, majd átvizsgálták. A gépjárművezetőt a mentőszolgálat a helyszínen megvizsgálta, a kórházba szállítását, a sérülései nem indokolták. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Födémszerkezet gyulladt meg tegnap délben Köröstarcsán, a Berényi úton. A mezőberényi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók a födém megbontását követően vízsugárral a tüzet eloltották, majd a környezetét átvizsgálták. A tűz a kéménytől függetlenül keletkezett, valószínűsíthető, hogy egy elektromos zárlat következtében gyulladhatott meg. Az épület elektromos rendszerét a tulajdonos átvizsgáltatja. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Szén-monoxid érzékelő jelzett tegnap délután egy Békéshez közeli tanyán. A békési önkormányzati, valamint a mezőberényi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Egy meghibásodott szilárd tüzelésű kandalló és kéménye okozta a szivárgást, a hiba elhárításáig a berendezés használatát felfüggesztették. Az épület fűtése másik fűtőberendezéssel biztosított. A ház lakója rosszullétre panaszkodott, ezért a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította.