A tegnapi napon közúti balesethez, jármű és épülettűzhöz, valamint faeltávolításhoz riasztották a tűzoltókat

2021. november 26. 08:14

Két személyautó karambolozott tegnap délelőtt Szeghalmon, a Széchenyi utcában. A járműveikkel egyedül utazó sofőröket a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére, az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Egy kamion hátsó kereke kigyulladt, majd felrobbant tegnap délelőtt Szarvas közelében az M44-es gyorsforgalmi úton. A teherautó sofőrje félrehúzódott, majd egy kézi oltókészülékkel az égő gumiabroncsot eloltotta, tűz a felépítményre és a rakományra így nem terjedt tovább. Az esethez kiérkező szarvasi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett a gépjárművezetőnek segítettek a meghibásodott kereket lecserélni. A jármű nem okozott forgalmi akadályt a műszaki mentés ideje alatt az arra közlekedők továbbra is zavartalanul utazhattak. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Egy meghasadt faág veszélyeztette az alatta közlekedőket tegnap délben Orosházán, a Szabó Dezső utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a megsérült növényzetet kihúzós létra és kéziszerszámok segítségével eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Családi ház tetőszerkezete gyulladt ki tegnap kora hajnalban egy Kardoskút közeli tanyán. Az orosházi hivatásos tűzoltók az égő tetőszerkezetet, valamint padlásteret két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a statikailag veszélyes szerkezeti elemeket visszabontották. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.