Tegnap történt összefoglaló

2021. november 25.

Egy fa tövében keletkezett tűz tegnap délután Békéssámson külterületén, a 4434-es út mellett. A tótkomlósi önkormányzati tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Személyautóval elgázoltak egy őzet tegnap délután Mezőhegyes közelében, a 4434-es úton. A járművel egyedül utazó sofőr a balesetet sérülések nélkül megúszta, de sajnos az elgázolt vad az ütközés következtében a helyszínen elpusztult. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, környezetét átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

 

Korábban már közölt esemény:

Szerdán éjfél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy családi ház tetőszerkezete ég a Békés megyei Vésztőn, a Szabó Pál utcában. A bejelentő elmondása szerint nem kizárt, hogy egy ember és több gázpalack is van az épületben. Hat járművel huszonkét tűzoltó vonult a helyszínre, akik három irányból kezdték oltani a kilencven négyzetméteres, egyszintes családi házat. Ekkor már az épület egésze lángokban állt. A tűzben két gázpalack is felrobbant. A tűzoltók beavatkozás közben találtak rá a ház idős lakójának holttestére. A lángok továbbterjedését másfél óra alatt sikerült megakadályozni, a tűz eloltása csaknem három órát vett igénybe. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos hősugárzó okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.