A tegnapi napon épülettüzekhez és közúti balesetekhez riasztották a tűzoltókat

2021. október 15. 09:14

Melléképület tetőszerkezete gyulladt meg tegnap délelőtt Békésen, a Vadvirág utcában. A tűz következtében egy lakó könnyebb égési sérüléseket szenvedett. A helyi önkormányzati és a mezőberényi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. A főépületre a tűz nem terjedt tovább, de a tűzzel érintett épületrészbe bekötött földgáz vezetéket hő terhelés érte. A gázszolgáltató szakembere a rendszer felülvizsgálatáig az épületet a szolgáltatásról ideiglenesen leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedés keretében a lakókat ideiglenesen rokonok fogadták be.

 Személyautó lámpaoszlopnak ütközött tegnap délután Békéscsabán, a Bartók Béla úton. Az autóval ketten utaztak, a járművet önerejéből mindenki el tudta hagyni. Az utasok a balesetben könnyű sérüléseket szenvedtek, de biztonsági okokból a mentőszolgálat egy embert további megfigyelésre kórházba szállított. A helyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták, a rendőrség munkatársainak. Kis idő elteltével ismét közúti balesethez riasztották a tűzoltókat. Ezúttal egy személyautó motorkerékpárost gázolt Gádoros közelében, a 4407-es úton. A motorkerékpár vezetőjét a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította. Az orosházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd az útburkolatra került üzemanyagot és hűtőfolyadékot felitató anyaggal eltávolította. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. A kora esti órákban harmadjára is közúti balesethez riasztották a tűzoltókat. Egy személygépkocsi árokba hajtott Lőkösháza közelében, a 4444-es úton. A járművel egyedül utazó sofőr a balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett, autóját el tudta hagyni. A gépkocsivezetőt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A gyulai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Egy nyaraló konyhájában berendezési tárgyak gyulladtak meg tegnap délután Békésszentandráson, a Dinnyéslaposi üdülő-soron. A szarvasi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd hőkamerával a tűzzel érintett területet átvizsgálták. A kilenc négyzetméteres helyiségben a tűzoltók eloltottak egy kanapét és egy műanyag nyílászárót, valamint kihoztak az épületből egy darab háztartási gázpalackot, amit hő terhelés nem ért. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.