A tegnapi napon közúti balesethez és faeltávolításhoz riasztották a tűzoltókat

2021. október 07. 08:19

Nagy méretű fa ága meghasadt tegnap reggel Gyomaendrődön, a Selyem úton. A helyi önkormányzati tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével az ágakat eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Egy kisteherautó árokba hajtott tegnap délután Székkutas közelében, a 47-es úton. A furgonban összesen öten utaztak, egy ember könnyebben megsérült őt a mentőszolgálat kórházba szállította. Az orosházi hivatásos tűzoltók az oldalára borult jármű környezetét kibójázták, majd előreszerelt sugárral a helyszínt biztosították, a tehergépkocsi áramtalanítása a helyzetéből adódóan a helyszínelés követően vált végrehajthatóvá. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon, a forgalom félpályán haladhatott. 

Egy csempekályhából áramlott vissza nagy mennyiségű füst tegnap este Gádoroson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók a kályhából a meggyújtott tüzelőanyagot eltávolították, a padlásteret átvizsgálták, majd az épületet átszellőztették. A kéményrendszert egy helyszínre kért szakember felülvizsgálta, rendellenességet nem tapasztalt. Az intenzív visszafüstölést a nem szakszerű begyújtás okozta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.