Az elmúlt hétvégén közúti balesetekhez, terület és épülettüzekhez riasztották a tűzoltókat

2021. október 04. 09:52

Az elmúlt hétvégén, kilenc műszaki mentéssel és öt tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Az esetek közül kiemelném:

Egy személyautó az út menti árokba hajtott vasárnap reggel Gyula és Elek között, a 4444-es úton. A gyulai hivatásos tűzoltók a mély vízben álló járművet, létra segítségével megközelítették, majd az utasterét és környezetét átkutatták. Az autóban és annak környezetében senki sem találtak. Nem sokkal később, ismét egy közúti balesethez riasztották a Békés megyei tűzoltókat. Egy személyautó lesodródott az úttestről, majd az út menti szántásba csapódva kigyulladt, Csökmő és Újiráz között, a 4223-as úton. Az autóval egyedül utazó sofőr, a kocsit önerejéből el tudta hagyni. A szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a teljes terjedelmében égő járművet eloltották, majd a karosszéria elemeket visszahűtötték. A balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett gépjárművezetőt, további kivizsgálásra a mentőszolgálat kórházba szállította.

Learatott tarló égett szombat délután Kunágota és Almáskamarás között, a 4437-es út közelében. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a harminc négyzetméteren égő elszáradt növényzetet vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltotta, majd a területet átvizsgálta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Személyautó kombájnnal ütközött szombat délután Békéscsabán, a Dobozi úton. A járművekbe senki sem szorult be, de az autó négy utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók a kocsit áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Robbanás történt, majd tűz keletkezett szombat délután Battonyán, a Szalai utcában. A gázrobbanás következében meggyulladt kerti szerszámok tárolására használt melléképületről a tűz kismértékben átterjedt a főépület tetőszerkezetére. A teljes terjedelmében égő huszonöt négyzetméteres tárolót és az öt négyzetméteren meggyulladt tetőrészt, a helyi önkéntes és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan lakható maradt.