Lakás és területtüzekéhez, valamint vízeltávolításhoz riasztották a tegnapi napon megyénk tűzoltóit

2021. július 13. 08:15

Száraz fű és aljnövényzet égett tegnap kora délután Békéscsaba külterületén, a 47-es út és a vasúti töltés között. A négyszáz négyzetméteren égő növényzetet a helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. Nem sokkal később még három helyen gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet: Gyula és Sarkad között egy búzatarló kapott lángra, ami a szomszédos gabonatáblát veszélyeztette. A helyi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és egy vízszállítóra szerelt avaroltó segítségével eloltották. Szarvas és Gyomaendrőd között, egy gazdaság területén száraz fű és trágyakazal gyulladt meg. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzel eloltották, majd a területet átvizsgálták. Orosháza és Pusztaföldvár között focipályányi területen égett a tarló. Az orosházi hivatásos tűzoltók erőgép, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Konyhai bútorzat kapott lángra tegnap délután Békéscsabán, egy Lencsési úti társasház negyedik emeletén. A tűzesethez nagy erőkkel kivonuló helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor, a lángokat egy ott dolgozó klímaszerelő szakembernek sikerült eloltania egy kézi tűzoltó készülékkel. Az egység a továbbiakban a helyiséget kiszellőztette, majd a tűzzel érintett területet átvizsgálta. A mentőszolgálat elmondása alapján, a lakás tulajdonosa kis mennyiségű füstöt lélegzett be, orvosi ellátást nem igényelt. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Vízóra aknából ömlött a víz tegnap késő este Orosházán, a Torkos Károly utcában. A csőtörés következtében feltörő víz veszélyeztette a szomszédos épületet. A helyi hivatásos tűzoltók két darab búvárszivattyú segítségével a felgyülemlett vizet az ingatlan melletti árokba átszivattyúzták, majd a helyszínre kiérkező vízművek munkatársainak átadták a területet. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett