A tegnapi napon egy terület tűzhöz és két műszaki mentéshez riasztották, megyénk tűzoltóit.

2021. június 22. 08:57

Erdő aljnövényzete foltokban égett tegnap kora hajnalban Kevermes külterületén. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, puttonyfecskendő, kéziszerszám és vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesettel kapcsolatban felmerült a gyújtogatás gyanúja, ezért a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a helyszínen tűzvizsgálati eljárást hajtott végre. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi ütközött, majd az egyik fának csapódott, tegnap délután Gyulán, a Széchenyi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanításával párhuzamosan segítettek a mentőszolgálatnak a sérült kiemelésében. Két gépjárműben összesen ketten utaztak, az egyik autó sofőrjét súlyos sérülésekkel a mentőszolgálat kórházba szállította. A másik jármű vezetője a balesetben nem sérült meg. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben, majd félpályán megindulhatott a forgalom. 

Gázolaj került az útburkolatra tegnap délután Füzesgyarmat és Szeghalom között, a 4212-es úton. Az úttest másfél kilométer hosszan szennyeződött a gázolajtól, veszélyeztetve ezzel az arra közlekedőket. A helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók a közútkezelő kiérkezéséig a helyszínt biztosították, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.