Műszaki mentés és épülettűz, valamint terület tüzek és közúti balesetek adtak munkát Békés megye tűzoltóinak, a tegnapi napon

2021. június 17. 08:16

Száraz fű és aljnövényzet égett tegnap délután Újkígyós külterületén. A nyolcszáz négyzetméteren égő vegetációt, a békéscsabai hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Négy személygépkocsi ütközött tegnap délután Békéscsabán, a Dobozi úton. A balesetben három ember könnyebben megsérült, őket a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók egy járművet áramtalanítottak, a többi járművet átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Teljes terjedelmében égett egy műhely tegnap este Orosházán, a Hold utcában. Az ötven négyzetméteres műhelyről a tűz átterjedt a szomszédos fatárolóra, valamint veszélyeztette a főépület tetőszerkezetét. A helyi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd hőkamerával a területet átvizsgálták. A műhelyben berendezési tárgyak égtek, tűz a főépületre nem terjedt át. A beavatkozás során a tűzoltók kihoztak az épületből egy hő terhelést kapott épp és három darab felhasadt gázpalackot. A tűzesettel kapcsolatban senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

 

Tegnap már közölt események:

Körbálák gyulladtak meg tegnap kora reggel Mezőkovácsháza közelében, egy tanyán. A százötven égő körbála veszélyeztette a környezetében tárolt több ezer darab bálát, valamint a haszonállatokat. A helyi hivatásos tűzoltók, erőgép, kéziszerszámok és öt vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Elektromos vezetékbe akadt egy teherautó tegnap reggel Csorváson, a Rákóczi utcában. A beakadt vezeték nem szakadt el, tüzet nem okozott, de a tartóoszlopok veszélyesen megdőltek. A helyi önkéntes és az orosházi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig a területet biztosították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Személyautó traktorral ütközött tegnap délelőtt Orosháza közelében, a 474-es út egyes kilométerszelvényénél. Az ütközés következtében a személyautó árokba sodródott, majd az oldalára borult. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, a területet biztosították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben, ezt követően félpályán megindulhatott a forgalom. A munkagép elszállításáról a tulajdonos intézkedett.