Educatio kiállítás online

2021. január 22. 11:27

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) idén is várja az érdeklődőket január 21-23-a között az Educatio Oktatási Szakkiállításon, ezúttal rendhagyó módon, a virtuális térben. A háromnapos online eseményen az egyetem mind a négy kara bemutatja a teljes képzési portfólióját, továbbá szó lesz az egyedülálló Diplomataképző Programról, a Nemzetek Európája Karrierprogramról és a személyre szabott Ludovika Collegium tehetséggondozó programról is. Az első nap tapasztalatai azt mutatják, hogy sok felvételiző érdeklődik a Katasztrófavédelmi Intézet képzései iránt.

Harminckét hazai és tizenkilenc külföldi egyetem részvételével csütörtök reggel nyitották meg a 21. Educatio kiállítást. Bódis József oktatási államtitkár megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási intézmények a digitális oktatásra való átállás, valamint az eredményesen lebonyolított felvételi és pótfelvételi eljárás után biztonságosan kezdték az új tanévet is. 

Az online eseményen a közszolgálati egyetem mind a négy kara bemutatja a teljes képzési portfólióját, virtuális standján tizenöt úgynevezett meeting room, azaz virtuális tárgyaló segíti az érdeklődőket, akik hasznos információt kaphatnak a karok képviselőitől a ponthatárokról, a felvételi követelményekről, a képzésekről, a kollégiumi elhelyezésekről, az ösztöndíjakról, illetve a sportolási lehetőségekről.

Rendkívül nagy az érdeklődés a Rendészettudományi Kar iránt. A kar képzéseiről és a felvételi eljárásról öt meeting roomban tájékozódhatnak a diákok, egy külön tematikus, virtuális szobában pedig a kar oktatói beszélnek a fizikai alkalmassági vizsgálatról, az alapkiképzésről, a bevonulásról és a tisztjelölti jogviszonyról. A Katasztrófavédelmi Intézet képzéseiről önálló meeting roomban tudhatnak meg többet az érdeklődők. 

A 2021/2022. tanévtől már kilencedik alkalommal kezdhetik meg itt tanulmányaikat a diákok. A nappali államilag támogatott képzések, azaz az iparbiztonsági, katasztrófavédelmi műveleti és tűzvédelmi és mentésirányítási képzések mellett iparbiztonsági, tűzvédelmi és mentésirányítási költségtérítéses szakokra is lehet jelentkezni. A levelezős diákok választhatják a költségtérítéses és államilag támogatott iparbiztonsági, katasztrófavédelmi műveleti és tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányt is. Továbbra is népszerű a katasztrófavédelem mesterképzési szakja, amely elsősorban az alapszakon végzettek továbbtanulására és a katasztrófavédelmi vezetővé képzésre nyújt lehetőséget. 

Az érdeklődők tájékoztatásában dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet vezetője is részt vett. A katasztrófavédelmi Intézetet a kiállításon tűzoltótisztjelöltek és az oktatásszervezés munkatársai képviselik.

 

Fotó: Dr. Ambrusz József c. tű. ezredes