Hétvégi események összefoglalója

2020. november 23. 09:01

Az elmúlt hétvégén két műszaki mentéssel és négy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Trágyakazal égett szombat délelőtt Kardoson a Gimnázium soron. Az esethez riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Tűz a környezetére nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. 

Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt ki szombat délután Békéscsabán az Ybl Miklós utcában. A tűz átterjedt a szagelszívóra és bútorzatra. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók az épületet a gázszolgáltatásról leválasztották, majd egy vízsugárral a tüzet eloltották. A tűz más helységet nem érintett, de az épület füsttel telítődött. Az esettel kapcsolatban senki nem sérült meg. 

Tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg szombat esete egy Gyulához közeli tanyán. Az esethez riasztott gyulai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos a tüzet már eloltotta. A tűz során, személyi sérülés nem történt, konyhabútor és konyhafelszerelések károsodtak a helyiség korommal szennyeződött. 

Mérőóránál gáz szivárgott vasárnap reggel Dombiratoson a Széchenyi utcában. Az esethez riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltóság kiérkezése előtt a gázt sikerült a tulajdonosnak elzárnia. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a gázóra felülvizsgálatáig alternatív fűtéssel a lakhatást a tulajdonos meg tudja oldani. 

Kályha környezete kapott lángra vasárnap este Mezőhegyesen a Belsőperegpuszta majorban. Az esethez riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a tüzet már sikerült a lakóknak megfékeznie. Egység az épületet átvizsgálta, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor a fűtést alternatív módon megoldott. Az épületben három fő lakott életvitel szerűen egy főt a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállított. 

Ajtónyitáshoz riasztották vasárnap délután a helyi hivatásos tűzoltókat Mezőkovácsházán a Kossuth Lajos utcában.