Elismerés hősies helytállásért

2020. április 30. 13:32

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hősies helytállásért elismerésben részesítette és példaként állította a hivatásos katasztrófavédelmi szerv teljes személyi állománya elé a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két főtisztjét.

Egyed Lajos tűzoltó alezredes, főügyeleti osztályvezető és Csicsely János tűzoltó őrnagy, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadója február 26-án, egy továbbképzésről hazafelé tartva észrevették, hogy az autóút egyik kivezető szakaszán egy velük szemben közlekedő nyerges vontató vezetőfülkéje alól lángok csapnak fel. Útjukat megszakítva félreálltak, odafutottak az égő kamionhoz és porraloltó készülékkel megszüntették a lángokat. Mivel a tűz veszélyeztette a vontatmány ponyváját és a bálázott hulladékból álló rakományt is, kollégáink megállították a forgalmat, majd egy kamionról elkértek másik két porral oltó készüléket, amelyekkel megakadályozták a tűz továbbterjedését. Ezután a hivatásos egységek kiérkezéséig biztosították a helyszínt, és irányították a félpályán haladó forgalmat.

A főigazgató úr továbbá 50. születésnapja alkalmából ajándéktárgy elismerésben részesítette Hipszki Mihály tűzoltó főtörzsőrmestert, a szarvasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét és Pavló Róbert tűzoltó főtörzsőrmestert, az orosházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Az elismerésekhez és kerek születésnapokhoz ezúton is gratulálunk!