Bővült a katasztrófavédelem tábornoki kara

2020. április 28. 09:23

Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a belügyminiszter előterjesztésére több évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül május 4-e, a Tűzoltóság napja alkalmából kinevezi tűzoltó dandártábornokká Kiss András Zoltán tűzoltó ezredest, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját. Az erről szóló dokumentum átadása április 27-én a Sándor-palotában történt meg, ám a járványhelyzet miatt nem minden ponton a hagyományokat követve.

Kiss András Zoltán tű. dandártábornok 1988. március 1-jén került a Békéscsabai Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományába. A tiszthelyettes-képzőt kitűnő eredménnyel végezte el, ezután beosztott tűzoltói, majd 1992-től szerparancsnoki beosztásokat töltött be. 1993-tól szolgálatparancsnokként szolgált. 1997-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán kémia-pedagógia szakos tanárként diplomázott, majd 1998-ban a tűzoltótiszti átképzőn szakmai felsőfokú végzettséget szerzett. Felkészültsége, rátermettsége alapján 2006. augusztus 22-től a Békéscsabai Tűzoltó-parancsnokság parancsnoki beosztásába nevezték ki. A szervezeti átalakítást követően, 2012. április 1-jétől a békéscsabai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetői, 2015. szeptember 21-étől igazgatóhelyettesi beosztását töltötte be. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2017. október 1-jén megbízta, majd 2018. augusztus 1-jei hatállyal kinevezte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatói beosztásába

Az eseményhez a tábornok annyit fűzött hozzá, hogy külön öröm számára az, hogy Szent Flórán napjához köthetően kapta meg ezt a rendfokozatot, amit emlékezetessé tesz az is, hogy a tűzoltóság százötven éves jubileumának az évéhez köthető életének eme fontos mérföldköve.

Fotó: MTI