Továbbképzés nem a megszokott módon

2019. december 07. 11:37

A jelen kor kihívásainak való megfelelés elengedhetetlen eleme a beavatkozó szervek szoros együttműködése, ilyen összefogás mintapéldája lehet a Hajdú-Bihar és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok kapcsolata is.

Az igazgatóságok tűzoltósági főfelügyelői két előadás keretében mutatták be a megyei sajátosságokat, a kiemelkedő káreseményeket, valamint az azok felszámolása során szerzett tapasztalatokat. Az előadások a tűzoltás vezetői állomány tudásának és látókörének bővítését szolgálták.

Kiemelt eset volt a tavalyi évben az a tűz, amely Hajdú-Bihar megyében keletkezett. Egy gáztároló üzemben a gáz begyulladt Nagyhegyes külterületén. Erről Balogh Tibor tű. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője tartott előadást a békés megyei hivatásos tűzoltóknak. Az alezredes elmondta a tűzeset felszámolásának körülményeit, majd kitért a tűzvizsgálat eredményeire is. Hajdú-Bihar megyében gázvezeték hasadás miatt ismét belobbant gázt kellett megfékezniük az egységeknek Püspökladányban, a főfelügyelő erről az esetről is beszámolt az állománynak.

Maczek Szilárd tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a Debreceni Tűzoltó-parancsnokságon megtartott továbbképzésen többek között olyan fontos témákkal foglalkozott, mint a téli időjárásra való felkészülés fontossága, vagy éppen a békéscsabai István malom tűzesete és annak felszámolása során szerzett tapasztalatok. 

A továbbképzések végén a felmerült kérdésekre minden jelenlévő választ kapott, ezzel biztosítva a szakszerű munkavégzést.

Fotó: Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy, Borbély Edit, Jenei Péter