Kilenc újonc tűzoltó lép szolgálatba Békés megyében

2021. február 10. 13:20

Február 9-én lezárult az újonc tűzoltók öt hónapos képzése, így holnaptól kilenc frissen végzett hivatásos tűzoltó lép szolgálatba és erősíti Békés megye tűzvédelmét. 

A járvány miatt az újdonsült egyenruhások nem egy központi rendezvényen teszik le az ilyenkor szokásos tűzoltói esküt, hanem parancsnokaik előtt. A tűzoltók képzése a járvány ellenére is hagyományos módon zajlott, hiszen a gyakorlatorientált felkészítést nem lehet digitális távoktatás keretein belül elvégezni. 

A most befejeződött öt hónapos képzés két elemből tevődik össze: a rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szereztek meg. 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kiemelkedő tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért elismerésben részesítette Békés megyéből Zelenyánszki Jánost. A most végzett tűzoltók holnaptól tűzoltó őrmester rendfokozatot viselnek és az eskü után a megye különböző tűzoltó-parancsnokságain látnak el szolgálatot.