Hírek


Egyre többen intézik kéményseprési ügyeiket a világhálón
2018. január 18. 07:48

A katasztrófavédelem tavaly májusban indította útjára a kéményseprőipari honlap online ügyintézési felületét, a tapasztalatok azt mutatják, hogy azóta valamelyest csökkent a központi ügyfélszolgálat leterheltsége. Az elektronikus időpontfoglalás amellett, hogy gyorsabb, a hibalehetőséget is csökkenti.

Munkaértekezletet tartott a Vidra és a Körös-Kondor Mentőcsoport
2018. január 16. 12:38

Január elején tartotta az idei év első munkaértekezletét a Körös-Kondor Mentőcsoport és a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület a szeghalmi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársaival közösen.

Veszélyes a szén-monoxid gáz
2018. január 15. 15:05

Noha az idei tél eddig meglehetősen enyhének mutatkozik, minden évben többször riasztják a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezéses esetekhez. A problémát leggyakrabban a nyílt égésterű berendezés, vagy a levegő-utánpótlás hiánya okozza. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeretné felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet megelőzni az ilyen típusú baleseteket.

Csütörtöki események
2018. január 12. 10:29

Csütörtökön összesen kettő bejelentés érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Tegnapi események
2018. január 11. 10:57

Az elmúlt napon összesen kettő bejelentés érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. Ehhez kapcsolódóan egy tűzesethez vonultak az egységek, valamint egy műszaki mentést hajtottak végre.

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő
2018. január 10. 09:48

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Személyi állománygyűlés
2018. január 09. 14:15

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság január kilencedikén tartotta féléves igazgatósági személyi állománygyűlését, melynek keretében a jelenlévő állomány tájékoztatást kapott az elmúlt fél évben végzett tevékenységről.

Játék a múzeummal
2018. január 04. 11:41

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma tizenegyedik alkalommal hirdetett rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A műveket meghosszabbított határidőig, február 2-ig várják a múzeum címére.