Hírek


Elméleti és gyakorlati továbbképzés a szakmai nap keretében
2017. november 17. 10:53

A téli időjárásra való felkészülés keretében szakmai napot tartott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hivatásos tűzoltóságok beavatkozást végző személyi állománya részére önkormányzati tűzoltók és az önkéntes tűzoltó egyesületek bevonásával. A képzés színvonalát emelte a Weber magyarországi képviseletét ellátó Pirotext Kft. részvétele, melynek köszönhetően a résztvevők új, a gyakorlatban eddig nem alkalmazott eszközöket és fogásokat ismerhettek meg, illetve alkalmazhattak.

Előzzük meg a kéménytüzeket
2017. november 16. 15:20

Komoly veszélynek teszik ki otthonukat és szeretteiket azok, akik úgy kezdenek fűteni, hogy elmulasztják a fűtőeszközük éves karbantartását, vagy nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek.

Kilenc riasztás kedden
2017. november 15. 10:29

Tegnap kilenc segélyhívás érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Hétvégi összefoglaló
2017. november 13. 10:42

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére nyolc segélyhívás érkezett az elmúlt két napban, melyek négy esetben tűzesettel, négy esetben műszaki mentéssel voltak kapcsolatosak.

Pályázati felhívás - Roma fiataloknak
2017. november 09. 13:23

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálata 2017. II. félévében is elkészítette az egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevő, illetve a Katasztrófavédelmi Intézet alap- vagy mesterképzésében részt vevő roma származású fiatalok képzésére vonatkozó pályázati felhívásait.

A katasztrófavédelem ismét képviseli magát a Pályaválasztási vásáron
2017. november 08. 15:20

Pályaválasztási vásárt tart november nyolcadikán és kilencedikén a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabán. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is standot állított és mind a két napon várja az érdeklődő fiatalokat.

Elmúlt nap eseményei
2017. november 07. 10:23

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjából hétfőn kettő beavatkozást igénylő eseményhez riasztották a tűzoltókat.

Tegnap történt
2017. november 03. 09:55

Ötször riasztották csütörtökön Békés megye tűzoltóit. A katasztrófavédelem műveletirányítási központjába három műszaki mentés és kettő tűzeset miatt érkezett segélyhívás.