Hírek


Idén már háromszázötven lakástűz volt, tizenegy halálos
2019. január 14. 15:50

Még csak két hét telt el az évből, mégis már háromszázötven lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Télen naponta átlagosan harminc lakástűz keletkezik, aminek az oka az, hogy a hideg időben sokkal többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, és folyamatosan fűtünk.

Veszélyes áruk szállítását ellenőrizték a vasúton
2019. január 10. 13:57

Az idei évben először, január kilencedikén ellenőrizték a veszélyes áruk vasúti szállítására vonatkozó előírások betartását Békés megyében a katasztrófavédelem munkatársai.

Az önkormányzati bérlakásokba a katasztrófavédelem kéményseprőit kell hívni
2019. január 08. 11:38

Az Országgyűlés múlt év decemberében módosította a kéményseprőipari tevékenységről szóló törvényt, amelynek következtében a továbbiakban az önkormányzati tulajdonú lakások bérlői is ingyenes ellátásra jogosultak.

Dolgos volt a hétvége kollégáink számára
2019. január 07. 15:17

A megyében működő tűzoltóságok az elmúlt hétvége során tizennyolc alkalommal kerültek riasztásra mind műszaki mentési, mind tűzoltási feladatok elvégzése érdekében.

Hatásköri változás az eseménykezelési és információbiztonsági feladatokban
2019. január 04. 12:27

Az év elején hatályba lépett jogszabályváltozásokból következően egyes információbiztonsági feladatok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz kerültek, és az informatikai biztonsági események és fenyegetések kezelését végző központ is ott működik.

Dolgosan telt a szilveszter tűzoltóink számára
2019. január 01. 13:28

A megyében működő tűzoltóságok az elmúlt év utolsó és az idei év első napján hét alkalommal kerültek riasztásra mind műszaki mentések, mind tűzesetek alkalmával.

Újévvel további félszáz település tartozik a katasztrófavédelem kéményseprőihez
2018. december 28. 13:06

Négy megye összesen ötvenegy települése, közöttük Sopron, Szeged és Makó csatlakozik január elsejével a katasztrófavédelem kéményseprőinek ellátási területéhez. A százezer háztartást és több mint százötvenezer égéstermék-elvezetőt érintő változást a szolgáltatói szerződések lejárta indokolta. Immár tizenhét megye kettőezer hatszázötvenkettő települése tartozik a katasztrófavédelem szakembereinek feladatkörébe.

Búcsúztassuk biztonságosan az óévet
2018. december 27. 15:12

A pirotechnikai termékek gyártását, forgalmazását, tárolását és felhasználását a tevékenység helye szerint illetékes rendőr-főkapitányság engedélyezi. A katasztrófavédelem az eljárásban szakhatóságként vesz részt, ami azt jelenti, hogy a rendőrség adja ki az engedélyeket, de ehhez szükség van a katasztrófavédelem hozzájárulására is.