Hírek


Tüzek hétvégén
2018. szeptember 24. 11:33

A hétvégén húsz esetben futott be segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat
2018. szeptember 18. 14:05

Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amellyel a cél elsősorban a fiatalok figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire. Az egyhetes rendezvényhez idén is csatlakozott a katasztrófavédelem, a szervezet az ország huszonöt helyszínére települ ki sátrakkal, bemutatókkal és a tűzmegelőzési bizottság figyelemfelhívó anyagaival.

XX. Viszkok János emléktorna
2018. szeptember 17. 15:26

2018. 09. 15-én került megrendezésre a XX. Viszkok János emléktorna.

A képességek és az együttműködés fejlesztése – gyakorlatoztak a megyei mentőcsoportok
2018. szeptember 15. 14:13

Kutattak, mentettek, bontottak, közben pedig az együttműködést és a közös problémamegoldást is gyakorolták a járási- és települési mentőcsoportok.

Ne gyújtsa! Gyűjtse!
2018. szeptember 13. 10:49

Konferenciával indította útjára szeptember tizenkettedikén „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Az élet védelméért és a környezet biztonságáért szervezett kampányra azért van szükség, mert a háztartási hulladék kezelésének problémái és az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven.

Családi nap Szeghalmon
2018. szeptember 10. 12:08

Családi napot tartott a napokban a szeghalmi hivatásos tűzoltóság a szeghalmi Várhelyi Ifjúsági Táborban a Széchenyi Ödön Tűzoltó Sport Egyesület támogatásának jóvoltából.

Balesetek hétvégén
2018. szeptember 10. 10:49

Mindösszesen tíz esetben futott be segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Fókuszban az építőipari kivitelezés
2018. szeptember 06. 11:24

Problémafelvetés és együttgondolkodás – ez volt a mottója a VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napoknak. A konferencia témáinak kiválasztásakor és az előadások összeállításakor a szervezők minden évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hétköznapi életben előforduló, aktuális kérdésköröket érintsenek. Ezáltal a kétnapos, gyakorlatias megközelítésű konferencián a résztvevők – a szakterületeknek megfelelően – konkrét válaszokat kaptak az építőipari kivitelezéssel, valamint a tűzjelző berendezésekkel kapcsolatos felvetéseikre.