Hírek


Hétfői beavatkozások
2017. szeptember 26. 10:17

Egy tűzesethez és kettő műszaki mentéshez vonultak a Békés megyei tűzoltók a hétfői napon.

ADR ellenőrzés Kétsopronynál
2017. szeptember 25. 14:31

Szeptember 25-én a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai veszélyes áruk közúti szállításának (ADR) ellenőrzését hajtottak végre.

Új, hazai gyártású gépjárműfecskendőt kapott a szarvasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság
2017. szeptember 21. 15:23

A gépjármű jelképes átadása és átvétele Budapesten, a Hősök terén megtartott ünnepség keretében történt. A szarvasi jármű kulcsait Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató vette át.

Küldöttankéton vettek részt a békéscsabai katasztrófavédelmi kirendeltség képviselői
2017. szeptember 20. 10:41

2017. szeptember 19-én tartotta éves küldöttankétját a Lakásszövetkezetek Békés Megyei Szövetsége, amelyre meghívást kapott a békéscsabai katasztrófavédelmi kirendeltség. Az értekezlet fő témája a Békéscsabán és a megye több településén a közeljövőben tervezett több, mint hatvan panelépületet érintő, pályázati források bevonásával megvalósuló beruházás volt.

Társasházak napja a katasztrófavédelemnél
2017. szeptember 18. 11:06

Ma délelőtt tíz órakor sajtótájékoztatóval vette kezdetét a három napos akció, melynek keretén belül minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Több tucat műszaki mentés vasárnap
2017. szeptember 18. 09:36

Tegnap negyven segélyhívás érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Eredményesen zárult a katasztrófavédelmi gyakorlat Mezőhegyesen
2017. szeptember 16. 13:46

Harminchat órás gyakorlatot tartott több helyszínen, többek között a volt cukorgyár területén a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az önkéntes mentőszervezetek részére, amely csütörtökön a mentőcsapatok riasztásával indult.

Nagyszabású katasztrófavédelmi gyakorlat kezdődött Mezőhegyesen
2017. szeptember 15. 13:42

Megkezdődött a Körös Mentőcsoport nemzeti minősítő gyakorlata a mezőhegyesi cukorgyár környezetében berendezett kárhelyszíneken.