Hírek


Aranyérmes lett békéscsabai tűzoltónk
2018. november 20. 14:42

November tizenhetedikén, szombaton került megtartásra a Terrorelhárítási Központ szervezésében immáron hatodik alkalommal a budo- és küzdősportgálát a BOK Csarnokban.

Életet menthet a füstérzékelő
2018. november 20. 13:35

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a korszerű háztartásokban egyre nagyobb számban jelennek meg a szén-monoxid-érzékelők, ez által kevesebb ilyen jellegű sérülés következik be. Egy másik olyan rendkívül fontos eszköz, amely hozzájárulhat a testi épség és anyagi javak megőrzéséhez, a füstérzékelő, hiszen egy ilyen készülék időben leadott jelzése emberéleteket menthet meg.

Tüzek és baleset a hétvégén
2018. november 19. 10:14

Számos alkalommal vonultak a megye tűzoltói a hétvége alatt is, összesen 26 alkalommal érkezett riasztás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

A katasztrófavédelem ismét képviseli magát a Pályaválasztási vásáron
2018. november 15. 14:13

Pályaválasztási vásárt tart november tizennegyedikén és tizenötödikén a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabán. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is standot állított és mind a két napon várja az érdeklődő fiatalokat.

Lezuhant egy repülőgép Gyula és Békéscsaba között
2018. november 14. 15:33

Mindez természetesen csak egy gyakorlat során történt meg. A feltételezett szituáció szerint ötvenhét emberrel a fedélzetén lezuhant Békéscsabán egy ATR 72 típusú repülőgép. A bajba jutott légi jármű utasainak felkutatására és mentésére a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség és a mentőszolgálat egységei indultak.

Nyugdíjas találkozót tartottak Szeghalmon
2018. november 13. 14:20

November tizedikén a Szeghalmi Hivatás Tűzoltó-parancsnokság csaknem húsz nyugállományú tagja találkozott egymással a hagyományokat folytatva a szeghalmi tűzoltóságon.

Radiológiai képzés a beavatkozó állomány részére
2018. november 12. 10:33

A beosztotti és vezetői beavatkozó állomány radiológia képzése a megye valamennyi hivatásos tűzoltó parancsnokságán, minden szolgálati csoport részére az elmúlt időszakban került végrehajtásra.

Jól szerepeltek kollégáink a fekvenyomó bajnokságon
2018. november 09. 12:08

Székesfehérváron rendezték meg november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságát. Több mint százharmincan indultak a versenyen idén, így rekordszámú a résztvevő volt jelen. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.