Hírek


A XV. RSOE - Szent Flórián – emléktúra kiírása
2018. március 22. 10:50

2018. május 18 – 20-án, immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és az RSOE Vas Megyei Szervezete az RSOE - Szent Flórián emléktúrát a tűzoltók és más tüzes mesterségek védőszentjének tiszteletére.

Szakmai gyakorlaton a szakközépiskola diákjai
2018. március 21. 15:57

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolája tanulói részére tartottak szakmai gyakorlatot a békéscsabai hivatásos tűzoltó-parancsnokság szakemberei.

Közlekedési jótanácsok
2018. március 19. 12:08

Az elmúlt napokban az ország számos régiójában havazott, amely ma reggelre elérte Békés megyét is. Ebből adódóan a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhány közlekedési jótanácsra hívja fel a lakosság figyelmét.

Ma délelőtti összefoglaló
2018. március 19. 12:07

Tegnap éjféltől ma délelőtt tíz óráig hat esetben érkezett segélyhívás a kialakult időjárási helyzettel kapcsolatban a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

A viharos időjárással kapcsolatos események összefoglalója
2018. március 18. 12:05

A viharos időjárás tegnap délután elérte térségünket is, melyből adódóan ma reggel hét óráig huszonnégy segélyhívás érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Csúszós utakra és hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
2018. március 17. 17:19

Hófúvás veszélye miatt harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki szombat délelőtt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legfrissebb időjárás-előrejelzés szerint szombat délután északkelet irányából intenzív havazás érkezik Magyarország fölé, amelynek következtében gyorsan és nagymértékben romlanak a közlekedés időjárási feltételei, a viharos szél pedig több helyen jelentős hóakadályokat emelhet. A szakemberek szerint a csapadékhullám vasárnap délelőtt hagyja el az országot.

Elismerés a megyei közgyűlés ünnepi ülésén
2018. március 15. 13:36

A Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke, Zalai Mihály hat díjat adott át a napokban ünnepi ülés keretén belül.

Forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk
2018. március 14. 15:34

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya a magyar nemzet fontos történelmi pillanatára, az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékezett a ma délelőtti ünnepségen.