Pedagógus továbbképzésPedagógusok felkészítése az árvízi helyzetekre

A Békés Megyei Önkormányzat épületének nagytermében 36 általános iskola tanárainak részvételével árvízi feladatokra történő felkészítés került végrehajtása.

 

A felkészítés kiemelt feladata volt az árvíz-veszélyeztetett területeken élő és tanító általános iskolai pedagógusok, valamint – rajtuk keresztül – az általuk tanított gyermekek célirányos, helyi sajátosságokra részleteiben kiterjedő, árvízi veszélyhelyzet kihirdetése esetén tanúsítandó magatartásformákra történő felkészítése, továbbá az alkalmazandó szükséges és elégséges ismeretek biztosítása az elmúlt évek tavaszi árvízi tapasztalatinak tükrében.

 

Megyénk árvíz-veszélyeztetettségi helyzete miatt kifejezetten nagy hangsúlyt szükséges fektetni a pedagógusok felkészítésére, hogy a birtokukban lévő tudást tovább adhassák 8-14 éves korosztály részére. Ezáltal a diákok megismerik azokat a szükséges normákat, ismereteket, és tudásanyagot, mellyel saját magukon, illetve embertársaikon segíthetnek egy esetleges rendkívüli helyzetben.

 

Az árvízi ismereteken kívül a pedagógusok felkészítése kiterjedt Békés megye katasztrófa veszélyeztetettségére, az alapvető elsősegély nyújtási ismeretekre, továbbá ezek oktatás-módszertani kérdéseire is.


 

Kapcsolódó információk: