Önkéntes mentőszervezetek


A Nemzeti Minősítési Rendszer alapján a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetekkel szemben az alábbi szakmai követelményeket támasztják:

  1. Portfólió-minta mentőszervezetek részére a Nemzeti Minősítéshez
  2.  A Nemzeti Minősítés megszerzésének feltételei
  3.  Alapvető szakmai követelmény a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetek részére mentőkutyás szakterületre vonatkozóan.
  4.  Alapvető szakmai követelmény a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetek részére a búvár tevékenységre vonatkozóan.
  5.  Alapvető szakmai követelmény a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetek részére a kötéltechnikai mentő tevékenységre vonatkozóan.
  6.  Alapvető szakmai követelmény a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetek részére a városi kutató és mentő (USAR), műszaki mentő képességekre vonatkozóan.
  7.  Alapvető szakmai követelmény a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetek részére az árvízi és vízi mentési képességek szakterületére vonatkozóan.
  8.  Alapvető szakmai követelmény a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetek részére a vezetés irányítás és logisztikai képesség szakterületére vonatkozóan.
  9.  Alapvető szakmai követelmény a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetek részére a alapvető vízkár elhárítási tevékenységre vonatkozóan.