Hírek


Bőven volt munkája tűzoltónknak a héten
2019. szeptember 06. 12:44
Az elmúlt hét sok munkát adott a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóinak is, harminchárom alkalommal érkezett segélyhívás igazgatóságunk főügyeletére.

Hétfő délelőtt Mezőberény és Bélmegyer között egy Ford Fusion típusú személygépjármű lesodródott az útról és csatornába hajtott. A káreseményhez a mezőberényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a műszaki mentés keretén belül egy erőgép segítségével az autót a csatornából kivontatták. Az eset során senki nem sérült meg.

Hétfő este Szeghalom és Vésztő között egy John Deere típusú traktor az útról lehajtott és pótkocsijával együtt az árokba borult forgalmi akadályt képezve. A káreseményhez a szeghalmi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentés során a gépjárművet feszültségmentesítették, valamint erőgépek segítségével a forgalmi akadályt megszüntették. A balesetben a traktor vezetője megsérült, őt a mentőszolgálat kollégái a helyszínen ellátták.

Árokba hajtott egy lovas kocsi Csökmő külterületén szerda délután. A helyszínre érkező szeghalmi hivatásos tűzoltók a vízben rekedt lovat kiszabadították, majd elszabadult társát is befogták és felügyelték őket, amíg gazdájukat a mentőszolgálat szakemberei kivizsgálták. A kettő lónak az ijedségen kívül nem esett baja, hazajutásukról gazdájuk gondoskodott.

Csütörtök kora este Személygépkocsi és motorkerékpár karambolozott a 470-es főúton, Békés és Békéscsaba között. Műszaki mentés céljából a békési önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik felitatták a motorkerékpárból kifolyt üzemanyagot. A baleset következtében egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kollégái ellátták. A beavatkozás ideje alatt az érintett szakaszon félpályás forgalomkorlátozás volt érvényben.

Fotós: Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Kapcsolódó képek:

Bőven volt munkája tűzoltónknak a héten Bőven volt munkája tűzoltónknak a héten